Du måste vara minst 18

Du måste vara minst 18 år för att se den här webbplatsen. Är du över 18?

Nej, jag är inte 18 år Nei, jeg er ikke 18 år

E-juice består av den fyra huvudingredienser: propylenglykol, vegetabiliskt glycerin, nikotin och aromer.

Så du har precis börjat vaping eller bara varit nyfiken på det, och du har sett de många fantastiska och varierande smaker som finns på marknaden. Vid den här punkten undrar du kanske vad som verkligen är en E-Juice. Vi strävar efter att förtydliga alla användbara termer, information och andra delar för att förhoppningsvis få dig på vaping-vägen och eliminera  vanlig cigarrettrökning.

Vad är E-juice?

I Grunden till största del, består av den fyra huvudingredienser: propylenglykol, vegetabiliskt glycerinnikotin och aromer.
Trots de konstiga klingande namnen är propylenglykol och vegetabiliskt glycerin extremt vanliga och anses allmänt ofarliga.
De är ofta förkortade till PG respektive VG.
Både PG och VG är typer av organiska föreningar (naturligt förekommande ämnen) och förekommer i en mängd olika produkter, inklusive hostmedicin, tandkräm och astmainhalatorer.
De förekommer också i ätliga föremål som glass, vispade mejeriprodukter och kaffebaserade drycker.
Vad är PG och VG?
Både VG och PG har olika egenskaper, och genom att kombinera dem skapas det som allmänt anses vara den optimala grunden för nikotinförångning.
Propylenglykol är en väldigt tunn och flytande vätska som bär smaken mycket bra och tenderar att bidra till en stor del av halsvärmen som finns när du andas in en E-juice.
På grund av dess förmåga att bära smaken så effektivt blandas smakerna som används i E-vätskorna vanligtvis med PG innan de blandas med de andra ingredienserna. Det har inträffat mindre allergiska / irriterande reaktioner hos ett litet antal användare, men dessa tenderar att vara ovanliga.
Vegetabiliskt glycerin är å andra sidan vanligtvis härrörande från vegetabilisk olja och är en ganska tjock vätska, liknande en gel.
Den har en naturligt sötsmak och ger ett tjockt, tätt ångmoln när den blandas in och förångas.
Jämfört med PG är den mycket jämnare och har känsla alls i halsen när den används på egen hand.

Vad är E-Juicens blandningsförhållanden?

Eftersom både PG och VG innehåller dessa olika egenskaper som fungerar bra tillsammans, hittas de nästan alltid som huvudingredienserna i E-juice, i olika blandningar.
De vanligaste förhållandena på marknaden tenderar att vara 50VG och 70VG (vilket står för 50% VG till 50% PG respektive 70% VG till 30% PG).
Denna blandning avgör hur tjock E-juice blir - ju mer VG det är, desto mjukare och tjockare blir vätskan, och omvänt, ju mer PG den är, desto lösare blir E-juice, och desto starkare känns det i halsen.
Generellt sett skulle tjockare vätskor med högre VG-innehåll vara bättre lämpade för kraftigare Sub Ohm clearomiser-tankar, snarare än mindre, icke-sub-ohm-tankar som skulle vara bättre lämpade för mun-till-lunga vape.

Hur används nikotin?

Nikotin är för många vapers den viktigaste komponenten i E-juice.
Trots detta är det också en helt valfri del av vaping - det finns många, många vapers som har lämnat nikotin och helt enkelt gillar att vapea för vad det är. För de som använder nikotin finns vätskor i olika styrkor som sträcker sig från 1,5 mg till 18 mg. Denna styrka avser mängden nikotin som finns i varje milliliter (ml) vätska och kan också betraktas som en procentandel. 18 mg vätska kan kallas 1,8% nikotin, 6 mg som 0,6% och så vidare, så vidare.